Ασκήσεις Pilates χωρίς εξοπλισμό από την Μάντη Περσάκη.

Ασκήσεις Pilates από την Μάντη Περσάκη
Η Mάντη Περσάκη, είναι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”.

Είναι, επίσης, κάτοχος με άριστα διδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η επίδραση προγράμματος Pilates στις καρδιαναπνευστικές λειτουργίες, την αερόβια ικανότητα και την αναερόβια ισχύ σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”.

Είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας γυμναστηρίων Pilates By Mandy and more, αριθμώντας 8 γυμναστήρια σε Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Ελληνικό, Νέο Ψυχικό, Κορυδαλλό και Ν. Μάκρη, Μεσολόγγι και Πεύκη ενώ παράλληλα ασχολείται και με ερευνητικά προγράμματα επιστημονικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

1η άσκηση:
Ξεκίνα σε πλάγια θέση, στηρίζοντας στον αγκώνα σου και έχοντας το πάνω πόδι λυγισμένο στο ναέρα. Στη συνέχεια, τέντωσέ το μπροστά και επανάφερε αργά στην αρχική θέση.

Εκπνοή στο τέντωμα του ποδιού.
Επανέλαβε για 1’-2’ σε κάθε πλευρά.

2η άσκηση:
Στηρίξου δυνατά στα χέρια και φέρε το ένα πόδι λυγισμένο μπροστά και το άλλο τεντωμένο πίσω να πατάει στα δάκτυλα. Τέντωσε το μπροστινό πόδι φέρνοντας πίσω τα ισχία σου.

Εκπνοή στο τέντωμα του ποδιού.
Επανέλαβε για 1’ σε κάθε πόδι.

3η άσκηση:
Ξεκίνα από θέση «πυραμίδα» έχοντας χέρια και πόδια τεντωμένα και τέντωσε πίσω το πόδι όσο πιο ψηλά μπορείς φέρνοντας πίσω τα ισχία σου.

Πρόσεχε να διατηρείς ίσια την πλάτη.
Εκπνοή στο τέντωμα του ποδιού.
Επανέλαβε για 1’ σε κάθε πόδι.

4η άσκηση:
Στηρίξου δυνατά τα χέρια σφίγγοντας τη κοιλιά και έχοντας τα πόδια τεντωμένα να πατάνε στα δάκτυλα. Φέρε τα πόδια λυγισμένα εναλλάξ προς το στήθος προσέχοντας να μην χαλάσεις την αρχική σου θέση.

Εκπνοή στο λύγισμα του ποδιού.
Επανέλαβε για 1’ σε κάθε πόδι.

5η άσκηση:
Ξεκίνα από όρθια θέση με τα πόδια λυγισμένα και ανοικτά στο άνοιγμα της λεκάνης έχοντας τα χέρια τεντωμένα πλάι στον κορμό και παράλληλα μεταξύ τους. Φέρε τον κορμό σου μπροστά και τέντωσε μπροστά και ψηλά τα χέρια πάνω από το κεφάλι.

Εκπνοή στο σήκωμα των χεριών.
Επανέλαβε για 1’.

6η άσκηση:
Ξεκίνα από θέση στήριξης με τεντωμένα πόδια να πατάνε στα δάκτυλα και τα χέρια να είναι τεντωμένα στο άνοιγμα των ώμων και φέρε τα ισχία σου προς τα πίσω, διατηρώντας ίσια την πλάτη σου.

Εκπνοή όταν φέρνεις πίσω τα ισχία σου.
Επανέλαβε για 1’.

Πηγή: nofakenews.gr

mandy
Ετικέτες:
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *