Ασκήσεις με ένα λάστιχο από την Μάντη Περσάκη

Ασκήσεις Pilates από την Μάντη Περσάκη
Η Mάντη Περσάκη, είναι Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με ειδικότητα στην Κολύμβηση, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα τη ” Συγκριτική αξιολόγηση παραμέτρων φυσικής κατάστασης γυναικών που ασκούνται με Pilates μέσα και έξω από το νερό”.

Είναι, επίσης, κάτοχος με άριστα διδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ με τίτλο “Η επίδραση προγράμματος Pilates στις καρδιαναπνευστικές λειτουργίες, την αερόβια ικανότητα και την αναερόβια ισχύ σε προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες”.

Είναι ιδιοκτήτρια της αλυσίδας γυμναστηρίων Pilates By Mandy and more, αριθμώντας 8 γυμναστήρια σε Ν. Σμύρνη, Άλιμο, Ελληνικό, Νέο Ψυχικό, Κορυδαλλό και Ν. Μάκρη, Μεσολόγγι και Πεύκη ενώ παράλληλα ασχολείται και με ερευνητικά προγράμματα επιστημονικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

1η άσκηση:
Ξεκίνα με ίσια πλάτη και πέρασε το λάστιχο με τα χέρια λυγισμένα πίσω από τον κορμό και τέντωσε τα χέρια μπροστά τραβώντας το λάστιχο.

Εκπνοή στο τέντωμα.
Συνέχισε για 1’-2’.

2η άσκηση:
Κράτησε το λάστιχο με τις παλάμες στο άνοιγμα των ώμων και έχοντας ελαφρώς λυγισμένο το χέρι, τέντωσε στο πλάι και επανάφερε αργά.

Εκπνοή στο τέντωμα.
Επανέλαβε για 1’-2’ σε κάθε χέρι.

3η άσκηση:
Κράτησε το λάστιχο προς τα κάτω με το ένα χέρι και έχοντας το άλλο χέρι λυγισμένο δίπλα στο κεφάλι, οριακά να ακουμπάει. Τέντωσε προς τα πάνω το χέρι, με την κίνηση να γίνεται από τον αγκώνα.

Εκπνοή στο τέντωμα.
Επανέλαβε για 1’-2’ σε κάθε χέρι.

4η άσκηση:
Κράτησε το λάστιχο τεντωμένο από τις άκρες, με τα χέρια ελαφρώς λυγισμένα πίσω από το κεφάλι. Τέντωσε τα χέρια τραβώντας το λάστιχο κρατώντας ίσια την πλάτη.

Εκπνοή στο τέντωμα.
Επανέλαβε για 1’- 2’.

5η άσκηση:
Ξεκίνα με ίσια πλάτη και φέρε τα χέρια τεντωμένα και ανοικτά μπροστά κρατώντας τεντωμένο το λάστιχο. Τέντωσε τα χέρια ψηλά και πέρασε το λάστιχο πίσω από τον κορμό και επανάφερε αργά στην αρχική θέση για να βελτιώσεις την ορθοσωμία σου.

Εκπνοή στην επαναφορά.
Επανέλαβε για 1’- 2’.

Πηγή: nofakenews.gr

mandy
Ετικέτες: , ,
ad

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *